lördag 5 februari 2011

Mera bilder!!

Godkväll! :-)

Vi får försöka hålla lite frekvens i våra uppdateringar så här på sluttampen, därför är vi på gång med ett inlägg nu igen :-)

Här kommer lite bilder på väggar och tak och lite detaljbilder från garaget...

Hallen, Microlit plus Alcro Äggskal.

TV-rummet, samma färg som i hallen. Utan blixt.

Med blixt.

Här blir det en fondtapet mellan fönstren. Duro Högsommar 307-01, som Malin berättat om tidigare.

Shi-Take på Microlit i gästrummet.

Samma rum och färg som ovan.

Nu är vi i garaget....
Dragningen i kulverten från huset och vår panna NIBE F750 kommer upp här. Varmvatten till fläktkonvektorn som ska värma garaget.

Fläktkonvektorn. Fläkten är på 60 W, pannan skall i princip inte behöva förbruka särskilt mycket mer trots detta, det är ju samma vatten och temp som till golvvärmen. Produkt och installation gick på 8900 kr. Jämfört  med 3x1000 W radiatorer, inköpskostnad plus månadskostnad känns det bra. Vi har dock inte räknat så noga och vet ju inte exakt hur pannan påverkas men att den skulle dra 3000 w extra per timme för att skicka vatten i denna ledning känns ju helt orimligt. Värmepumpcenter sade att detta var överlägset bästa sättet att värma garaget på och vi litar på dem. De hade ju lika gärna kunna försökt pracka på oss en Luft/Luft-värmepump för minst 15 000 plus installation. Nej detta kommer bli bra. :-)
Tack till Anders på IVT Värmepumpcenter i Karlstad för bra service.

En parabol som skall monteras. Lite problem att hitta fri luft i syd bara (170-200 grader måste det vara fritt i och våra husgavlar står rakt i Öst/Väst). Måste därför tillverka ett specialfäste, fixas i veckan.

Elcentralen i garaget....

Centraldamsugaren från BEAM. Grymt smidig installation i garaget. Perfekt också att de slutat med påsar och kör med behållare istället. Bara att koppla loss och tömma.

Lysrörsinstallationen i garaget. Sitter fyra st. i stora delen och ska upp en till i lilla förrådsdelen.

Det går framåt som ni ser och det känns bara för jäkla kul! :)

Ha dä gött! Som di sääjer här i Värmland!

//Jesper o Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar