söndag 24 oktober 2010

Lättnad

Helgen är snart över och den kan summeras som väldigt effektiv för vår del.

Vi har gjort klart innerväggen i garaget och till och med fått upp glasfiberväven, så nu återstår inte så mycket invändigt i garaget. Bara lite latexfog, målning, foder runt därrar & fönster, inkoppling av el och portmotor samt slutligen klinkerläggning, så vi ser verkligen ljuset i tunneln.
Utvändigt är det mesta också klart. Takfotsbrädorna på baksidan fick vi upp idag, vindskivorna är inkapade på plats och allting börjar se riktigt bra ut, det är bara utomhusbelysningen kvar. Bilder kommer inom kort...

Just utomhusbeslysning var termat på lördagens butiksrunda, som vi också hann med.
Vi spanade in olika typer av LED-spotlights till takfotsbrädorna och portöppningen samt även fasadbelysning till baksidorna.
Dessutom hann vi kolla lite möbler på EM samt bänkskiva och diskbänk hos Richardssons (Elon) som har Ballingslövsutställning.
Just bänkskiva är en av de saker som vi valt bort från LB-Hus, då vi vill ha mindre diskbänk än vad som ingår i Classichusen. Till er som bygger Classic 121 eller hus med samma kök (det finns ju flera LB-Hus modeller som har detta kök) kan det vara värt  att tänka på att diskbänken (alltså den rostfria delen) sitter mellan spisen och blandaren, och där vill man ju kanske ändå inte placera ett diskställ eller liknande utan det vill man ju (troligen) använda som arbetsyta. Och eftersom det är arbetsyta så tycker vi att det är både bättre och snyggare att ha bänskiva där.
Vi är inte heller helt 100% på vilken typ av bänkskiva vi vill ha och hur vi ska göra med diskbänken, men det lutar åt att det bara blir en nedlimmad diskho, med tanke på hur blandaren och spishällen är placerade.
Ja det är mycket om och men helt enkelt, men just därför känns det så oerhört bra att vi börjar blir klara med garaget så att vi kan fokusera ännu mer på alla val och detaljer, som vi ju så klart vill ha så bra och genomtänkt som det bara går :)

//Jesper

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar