onsdag 20 oktober 2010

It's electric

Idag har jag haft semester från jobbet och varit ute vid huset och dragit högtalarkablar med elektrikerna. Det blev riktigt bra och det är nu förberett med tomrör från multimediecentralen till kök, båda badrummen, vardagsrum och uterum. Dessutom har vi förberett för ett 5.1 system i allrummet.
Det är inte riktigt bestämt hur vi (jag) ska göra med ljudsystemet och vilken lösning det blir, det är ju en liten djungel om man säger så, men nu är det i varje fall förberett med rör till de rum som kan bli aktuella.

Här kommer lite bilder:

 Starkström och belysning
 
Högtalarkablarna kommer ned till en hylla där förstärkarna ska stå i de fall det blir aktuellt.

 TV-väggen i allrummet. Kabelkanal mellan sockel och golv. Förberett för Sub i bortre hörnet. Fronthögtalare och centerhögtalare ut ur vägg. Rör till surroundhögtalarna är framdragna på "bakväggen". Om det sedan blir inbyggnadshögtalare eller väggmonterade behöver vi ju inte bestämma nu, utan vill vi ha inbyggnadshögtalare är det ju bara att såga ut.

 Ordentligt med eluttag har vi placerat bredvid "kanalen". Separat brytare till dessa "hemelektronik-uttag" har vi också monterat.

Lite lättare att se när OSB-skivan är på plats bakom.
 
Sist men inte minst (och även electric) så har Fortum varit och kopplat in strömmen till mätarskåpet idag. Vi hade beställt det till den 26/9, så en månads fördröjning kanske är inom marginalen. De flesta vi talat med har haft det ännu krångligare när det gäller elanslutning, så det är ett tips för er som ännu inte kommit så långt i byggprocessen, beställ elanslutning/byggström i tid.
Nu får vi se när fakturan kommer, någonting säger mig att det inte blir en månads fördröjning på den...

//Jesper

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar