måndag 4 oktober 2010

Första strykningen klar. Kameran trasig! :(

Efter fyra dagars hårt jobb har vi nu målat hela huset en första gång med Alcro Bestå Tonad Vit täckfärg.
Tanken är att måla andra strykningen (samt vid behov en extra strykning på vissa ställen) i vår, då har träet dragit ihop sig lite och färgen har verkligen torkat in ordentligt.
För att slippa allt för mycket pill o trix hade vi dock tänkt att måla alla fönster för andra gången nu till helgen och därefter ta bort maskeringen. Vi slipper gärna maska alla fönster på nytt i vår.
Vindskivs-plåtarna tejpade vi sittande på taket och det gick på en halvtimme, så det tar vi i vår.

Just nu känns det nästan lite som att vi ångrar att vi målade vitt istället för grått (som var det vi valde mellan). Men det beror nog på att det blir lite stelt och tråkigt när vi inte har någon tomt och allt är en enda byggarbetsplats.
När gräs, blomrabatter, buskar och uppfart (med grå plattor) är på plats så kommer nog den vita färgen mer till sin rätt, hoppas vi... :)

Tråkigt nog har vår kamera gått sönder och vi har skickat in den på reparation, så vi kan inte ta några bilder nu under på ett par veckor tyvärr. Kanske att vi kan låna någon kamera och sätta i vårt minneskort ett par gånger under tiden.

För er som är nyfikna så har vi i varje fall uppdaterat inlägget nedan med de bilder vi lovade tidigare, så nu kan ni se hur huset ser ut med taket på. Vi blir mer och mer nöjda med de tre gavelfönstrena i vardagsrummet för varje dag som går. Det känns perfekt att vi valde att lägga till dem.

Det var allt för nu. Sov så gott.

//Malin o Jesper

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar