torsdag 11 mars 2010

Inget nytt om bygglovet

Det har inte hänt så mycket de senaste dagarna, utan vi väntar fortfarande på vårt bygglov och på förhandsvärderingen.

Vi gjorde som sagt en ändring i bygglovsansökan och vår förhoppning är att ändringen innebär att bygglovet kan behandlas på delegation i stället för i byggnadsnämnden. Det skulle göra hanteringen mycket snabbare.
I torsdags hade de beredning på kommunen och då skulle det beslutas om ovanstående, men vi har inte hört något ännu.
Att bygglovet hanteras på delegation innebär att det skickas ut till beslutsfattarna som får godkänna eller avslå ansökan (oftast blir det dock godkänt om beredningen asnett att ansökan skall behandlas på delegation).
Om det är för mycket avvikelser mot detaljplan, avvikelser mot kommunens normer eller om det finns grannar som kan bli störda etc. så måste ärendet hanteras i byggnadsnämnden. De sammanträder 1 ggr per månad och får man avslag då så är det bara att korrigera ansäkan och lämna in den på nytt, och vänta ytterligare minst en månad (beroende på när man lämnar in den).

Vi håller alltså tummarna för att beredningen beslutar att vår ansökan skall behandlas på delegation. Förhoppningsvis får vi besked om det kommande vecka.
Troligt- och förhoppningsvis så får vi även besked från banken att vår produktionskalkyl stämmer överens med eller ligger bättre till än mäklarens förhandsvärdering av marknadsvärdet på huset.
Skulle förhandsvärderingen ligga lägre än produktionskalkylen blir det inget lån, men vi tror och hoppas att läget är så pass bra och att huset är så pass prisvärt att det inte skall vara några problem. Det brukar inte vara det vid nybyggen på Hammarö (problem med värderingen alltså), men man ska ju inte ropa hej förrän man är över ån, som det så fint heter :-)

Ha det gott så länge!

//Malin och Jesper

1 kommentar:

  1. Halloj!
    Spännande...ska bli jättekul att följa ert husbygge :)
    Det kommer bli såå fint!

    Kram från oss!
    Petra Anders & Filip

    SvaraRadera