torsdag 4 mars 2010

Bygglovsansökan inlämnad!

Då var äntligen bygglovsansökan inlämnad, nu är det "bara" 5-6 veckors väntetid och hoppas att allt går bra.

Det är en del saker som är lite osäkra med bygglovet, men som vi hemskt gärna vill ha, därför har vi valt att lämna in det så. Det skulle dock vara riktigt tungt om vi får avslag och får göra en ny ansökan, på ytterligare 5 veckor.

Vi skall komplettera bygglovet med det inglasade uterummet, och det hoppas vi kunna göra imorgon, fredag.
Därefter är det bara att vänta, samt göra de val vi måste innan byggstartsmötet.
Det vi bestämt oss om är ytterdörr, köksluckor samt färg på tak och ytterväggar. Huset grundmålas vitt, hängrännorna blir vita och takpannorna svarta ytbehandlade. Köksluckorna blir Ballingslöv Art. Se bilden nedan.


Nästan spikat är golvet, det lutar åt ek, trots att vi får valnöt till samma pris. Men valnötsgolvet känns lite för ojämnt mellan ljusaste och mörkaste stav, och för det golv som ingår så kan man inte välja färgnyanser. Därför lutar det som sagt åt ekparketten.

Det som ännu är oklart är innerdörrarna.

Vitvarorna lutar det åt att vi köper själva, det känns som om vi får mer vitvaror för pengarna då. Det blir rostfritt, troligen Bosch eller Electrolux.

Det var nog allt för nu. Det blir inte så mycket uppdateringar just nu eftersom det inte händer så mycket, men vi försöker skriva lite då och då :-)


//Malin och Jesper

7 kommentarer:

  1. Låter väl som bra val, men är det verkligen praktiskt med vita hängrännor? De brukar med tiden bli grönaktiga av mögel, men det går ju att göra rent om man orkar.
    Sedan är det väl snyggt med en brytning mot det via huset.
    Jag får väl komma och måla om huset då och då när jag blir pensionär.

    SvaraRadera
  2. Hej

    Vi håller på som bäst att bygga en 121:a i Karlstad. Har roat mig idag med att isolera huset.
    Ska bli kul att följa er blogg! Tyvärr har jag inte fått tummen ur med en blogg.

    Patrik

    SvaraRadera
  3. Hej Patrik!

    Vad kul att få höra om fler som bygger 121:an. Vart i Karlstad bygger ni? :-) Men då har ni kommit lite längre än oss, när planerar ni att flytta in?

    Hälsningar Malin & Jesper

    SvaraRadera
  4. hej, hittade hit via vibyggerhus.se. Vi bygger ett eksjöhus :) hade först också funderingar på valnötsgolv men vi valde ek i sista stund då vi trodde att valnöt skulle bli alldeles för mörkt, men snyggt är det. ha en fortsatt fin söndag.

    SvaraRadera
  5. Hej

    Vi bygger på Zakrisdal. Planerad inflytt blir v 29 så det är en lång resa kvar. Just nu håller vi på och spikar alla ytskikt. Är det Bewas som kommer bygga ert hus?

    Ha det
    Patrik

    SvaraRadera
  6. Vi gissade på att det var i Zakrisdal ni bygger. Japp, det är Bewas som kommer att bygga det. Samma för er?

    Mvh/ Malin & Jesper

    SvaraRadera
  7. Hej Annelie!

    Ja det var så vi också tänkte, det är riktigt snyggt men kanske lite för mörkt.. Har faktiskt varit inne och kikat på din blogg för längesen, kul att följa andra som bygger :-)

    Mvh/ Malin

    SvaraRadera