tisdag 14 september 2010

Garagebygge - Del 7, samt skisser på Multiroomsystem

Förutom arbete med grund och grävning så har vi jobbat vidare en del med garaget. Vi har börjat få upp glasfiberväv på väggarna och spacklat klart taket, det är dock inte slipat ännu som ni ser på bilderna :)



Imorgon fortsätter "väv-hängningen" på resterande väggar.

Multiroomsystem
Vi har även börjat titta på vilken lösning vi helst skulle vilja ha på ljudsystemet i huset.

Det är ju såklart en budgetfråga, men planen ser ut enligt följande:
  • Sonos BU250 (en aktiv och en passiv zon plus en fjärrkontroll).
  • Ytterligare 2 st aktiva zoner från Sonos, ZP120.
  • Tanken är följande 1 aktiv zon i kök, 1 aktiv zon i vardagsrum och uterum (kanske att vi splittar dessa zoner, men det kan man ju även göra i efterhand på ett enkelt sätt), 1 aktiv zon i stora badrummet och dessutom 1 passiv zon i allrummet.
  • Zonspelarna skall stå i installationsgarderoben i tvättstugan, varifrån alla högtalarkablar skall dras upp i taket och ut till sin plats.
  • 4 st högtalarpar, inbyggda i taket. VI har nu fått offert på lite olika modeller från Sonance, men är osäkra på om det är det vi ska ha, vi får titta vidare och fundera på det.
  • Sonos kan man ju dessutom styra med Iphone, få in alla världens webradiokanaler samt köra direkt mot t.ex. Spotify och Rhapsody, det är ju till råga på allt utbyggbart, så det finns många fördelar.
Här kan ni läsa mer om Sonos multiroomsystem.
Sonos hemsida

Sonos kommer inte driva vårt hemmabiosystem, utan hemmabiosystemet kör vi separat i allrummet, men här blir det någon enklare form av lösning, vi tittar ju mest på sport och kanske en söndagsfilm ibland :)

Detta är något som jag (Jesper) gärna vill göra, för jag tror det skulle höja känslan och upplevelsen i huset, det skulle kännas nytt och modernt, samtidigt som det är snyggt att inte ha massa högtalare överallt. Men som sagt, det är mycket utgifter när man bygger ett hus och det gäller att prioritera, så vi får se hur det ser ut när vi börjar närma oss. :)

Ha det bra!

//Jesper o Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar