onsdag 26 januari 2011

Slutbesiktning 18:e februari och bänkskiva check! :)

Idag fick vi bekräftat att slutbesiktningen blir fredagen den 18/2 med start 09.00. Tidplanen kommer alltså hållas. Härligt.

Bänkskivan då, jo det gick fanimej helt perfekt.
När man är nöjd med någonting så tycker vi det är viktigt att uppmärksamma det och i detta fall är det Kvik Kök i Karlstad samt DFI Gleisler i Danmark som skall hyllas.

Vi åkte ut till huset, tog lite mått, passade med lite masonitskivor och lade en beställning. Idag kom leveransen och det passade i princip på millimetern. Vi fick karva ur lite lite grann i gipset när vi satte den sista biten, men det var inga problem alls och själva monteringen gick på ett par timmar.
Här kommer lite bilder:




Bilderna är tagna med mobilkamera, men hoppas ni ser hur bra det blev i fogarna ändå :)

Lägger upp ett par bilder på fondväggen i stora badrummet också....



Sist men inte minst kommer det enda felet som danskarna på DFI lyckats med och det är stavningen på Gustafsson :)


Sov så gott!

//Malin och Jesper

tisdag 25 januari 2011

Det går bra nu....

Hej i bloggen!

Här kommer en ny statusuppdatering.
Undertecknad har haft semester idag för att vara ute vid huset och göra klart elen i garaget tillsammans med Lennart Elektrikern. Det gick riktigt bra och vi har nu en separat central i garaget och strömmen är påslagen. Känns kanon.

Samtidigt har målaren gjort första dagen ute i huset och börjat spackla, han höll ett bra tempo och allt såg bra ut.
Håkan jobbar på med stora badrummet och har nästan hunnit sätta fondväggen klart.

I köket så har vitvarorna kommit och de smälter in riktigt bra. Det enda smolket i glädjebägaren är att diskmaskinen var skadad i fronten, men en ny är beställd, hoppas att den kommer i god tid innan inflyttning så vi slipper strula med det när vi väl bor där.

Tyvärr tog batterierna i kameran slut under dagen idag, men jag hann i alla fall ta ett par bilder. Jag får fota mer imorgon, då ska jag och Erik förska montera dit bänkskivan. Vi har beställt bänkskiva i kompaktlaminat, svart 13 mm, från DFI Gleisler genom Kvik-kök. Det är det största orosmomentet just nu, eftersom vi har flera hörn i köket och skivan är måttbeställd och färdikapad från fabriken i Danmark. Ber till högre makter att allt blivit rätt, det vet vi imorgon vid den här tiden....

Här kommer lite bilder så länge:

//Jesper









söndag 16 januari 2011

Lite nya bilder

Hallå bloggen!

Idag blir det ett rent bildinlägg.
Håll till godo: :)

 
Skottning av uppfart. Inte sista gången det ska göras....

 
Lilla toan (WC/Dusch). Kaklet är inte tvättat ännu...

Duschhörna

Hallen, våra plattor Grigio Egeo, 60x60. Det här blev riktigt bra, men svårt att framställa det på bild....
Även dessa plattor är väldigt dammiga...



t
Tvättstugan. Här tog vi enklast möjliga 15x15 med Antracit-fog. Blev riktigt bra, enkelt och snyggt.

Nu till veckan sätter de igång med stora badrummet. Spännande!

//Malin o Jesper

onsdag 12 januari 2011

Första badrummet tar form!

Jesper var ute på bygget idag för att ge Håkan (plattsättaren) måtten till våra duschväggar. Håkan hade kommit en bra bit i det lilla badrummet, här nedanför kan ni se:



Duschhörnan blir där det gråa kaklet är, till höger om det kommer toaletten. Kommoden hamnar till vänster om duschen, eller framför. Beroende på hur man ser det :) Det var allt för nu, imorgon innan jobbet ska jag ta mig en tur förbi huset. Är nyfiken på hur det ser ut på riktigt, spännande tider nu!

// Malin

måndag 10 januari 2011

Sovrumstapet - check!

Då kan vi äntligen känna oss nöjda med tapeten som vi ska ha mellan fönstren i sovrummet som en fondtapet. Det visade sig att den som jag hade kikat ut sen tidigare faktiskt inte var någon utav de två jag la upp bild på tidigare, den påminner mest om den ljusa men skimrar mycket mer och är klart finast. Skönt att vi båda var eniga om det också :)
Nu inväntar vi bara offert från målerifirman, så vi kan ta ställning till hur vi ska göra med resten av huset. Puh!



Sen så träffade vi ju Håkan idag som jobbar som plattsättare och kommer att sköta allt sånt i huset. Kändes jättebra och han kom med lite tips och smakråd kring val av färg på fogen. Vi lyssnade på det mesta förutom i badrummen då vi vill ha vit fog på väggarna eftersom vi valt vita plattor. Snyggt - men mindre praktiskt!! Jag lovade att städa noga.

I slutet av förra veckan fick vi ett samtal från grannarna, tydligen hade våran postlåda följt med plogbilen en bit. Så den var mindre hel och inte så säker längre :) Tur vi har grymma grannar som snällt skottade fram den och flyttade den så att vi iallafall kan få våran post.

Här kommer lite bilder på hur det ser ut inne i huset just nu:


Per lägger det sista av parketten...

 Golvet är nu lagt i alla rum. Ordentligt täckt inför målning.

Dörrar till badrum och klädkammare från vårt sovrum. 

 Klinkerplattorna som ska sitta i köket. Vi ska alltså matcha detta med svart bänkskiva och svarta handtag.

Våtrumsmatta i WC/Dusch. Imorgon åker kakel och klinker upp!

 Klinker till WC/Dusch

 Klinkerplattorna till köket


Vår stackars brevlåda!

Sov så gott!

//Malin o Jesper

Fyndat!!

Hej på er!!

Tack för alla smakråd kring tapeten till sovrummet! Vi ska alldeles strax ut till huset för att träffa killen som ska lägga allt kakel och klinker för att gå igenom hur vi vill ha det. Känns bra, då borde inget gå fel! :)
Efter det blir det en tur till Colorama igen, så förhoppningsvis har vi bestämt oss i slutet av dagen. Håll tummarna!!'

Jag gjorde ett klipp idag på Clas Ohlsons, köpte oss en taklampa till tv-rummet. Jag hoppas den får godkänt! Tror det kan bli jättefint, men det återstår väl att se.


Återkommer senare om läget i huset! :)
// Malin

onsdag 5 januari 2011

Funderingar kring tapeter..

Vid ett av våra första besök på Colorama tidigare i våras hittade jag en tapet som skulle vara riktigt fin som en fondvägg i vårt sovrum. Vid våra senare besök på Colorama så har jag gått tillbaka och spanat lite på denna tapet och den är fortfarande lika fin!!

Tapeten är ifrån Duro, den första heter Högsommar 307-03 och den lite mörkare heter Högsommar 307-04. Frågan är nu bara.. Vilken nyans tycker ni är finast? Som vanligt finns det ju inte bara en färg att välja på, tydligen ska ingenting vara lätt när man bygger hus. Självklart föll jag för den ena och mannen för den andra!!



Så vilken tycker ni är finast?? :)

// Malin

måndag 3 januari 2011

Nya bud igen....

Hej igen!
Fattar inte att jag kan vika ner mig såhär mycket, nu är det tydligen spikat att det blir antik-style på handtagen i köket. Jag skulle ju ha så långa liggande handtag som möjligt.....
Men men, jag tror faktiskt också att det blir snyggt, synd bara att vi inte kom på det från början, eftersom vi kunde valt Ballingslövs originalhandtag då och sluppit tilläggskostnad för det hela.
En av anledningarna till att vi svängt i våra tankar är dock att när ett av del felmonterade handtagen kommit på plats så har det visat sig att det inte går att öppna en lucka fullt ut och att det kommer bli skador på en vägg av det handtaget i längden. Därför får vi tänka nytt och göra på detta sätt.

Det handtag vi är inne på just nu är inget av de jag listade igår, utan detta, från smarthem.se, vad tycks, snyggare än IKEA:s Gravyr va?

Den mörka färgen kommer nog att matcha av väldigt bra mot den svarta bänkskivan dessutom, tror vi...


Dessutom är vi nog inne på att skrota våra planer på Cronspisen DUO 103, 
till förmån för den här pjäsen, en Contura 460, om vi nu bestämmer oss för att sätta in kamin överhuvudtaget alltså, det beror lite på offerten :)

Det vi fastnat för på denna spis är att den har glas på sidorna och även framåt, dvs, man ser elden mer än vad man gör i Cronspisen, samtidigt som den är lite mjukare och inte så klumpig i formen. Men Cronspisen är fortfarande snygg tycker vi, men just nu leder Conturan.....

Det var allt för nu. Mindre än två timmar kvar till SWE-RUS. Det man längtat efter hela dagen.

Fridens Liljor!

//Jesper

söndag 2 januari 2011

Tankar kring bygget

Hallå i bloggen!

Jul och nyår är nu över och vi är inne på 2011, året då vi äntligen ska få flytta in i vårt hus..

Bygget har flutit på bra den senaste tiden, men det har inte varit så mycket att rapportera om.
Vi hoppas att någon av snickarna är där till veckan, så kan vi komma dit och ta lite bilder.

Det som sker just nu är att golvet håller på att läggas. 2 rum kvarstår bara, resten är klart.
Vecka 2 & 3 så skall BBM dit och sätta kakel och klinker.
Elektrikern Lennart kommer inom kort också dit och jobbar vidare med elen. Det enda som är lite oklart är när målerifirman kommer och gör målning och tapetsering.

Det vi gjort själva den senaste tiden är ett antal beställningar:
Vi har måttat in bänkskivan och beställt den från fabrik, levereras vecka 4. Tyvärr fick vi ta en lite mindre diskho än planerat, pga. en gerning i bänkskivan, men så fick det bli.

Vi har även beställt all badrumsinredning från 2 olika leverantrörer. Levereras vecka 3 & 4.
.
Det vi tvekar mest på just nu är vilka handtag vi ska ha i köket.
Jag (Jesper) har alltid varit inne på att ha samtliga handtag liggande och centrerade, så stora som möjligt. Vi har därför valt att avvakta med montering av standardhandtagen för att istället montera IKEA:s Lansa, i olika storlekar.
Nu har vi dock börjat tveka och funderar på om inte IKEA:s Antik eller Gravyr kanske passar bättre ihop med våra Art luckor från Ballingslöv. Här nedan kommer luckorna Art och handtagen Antik och Gravyr . Vad tycker ni, Lansa (stora, liggande) eller Antik/Gravyr??

Våra luckor ART. Bilden är lånad från Hjaltevadshus.se


Antik


Gravyr

//Malin och Jesper