tisdag 21 december 2010

Norge-hälsningar

Hej på er!!

Jag sitter i ett kallt och vitt Oslo och surfar runt på andras husbloggar.. Jag vill också julpynta!! Nästa år ska jag gå in helhjärtat för det i vårt hus och ta igen allt jag INTE pyntat denna julen. Det är bara några dagar kvar innan jag kommer hem till Karlstad för att fira jul med min familj och Jesper, jag längtar massor!

Jesper sa några väl valda ord innan jag åkte, "köp inte för mycket krimskrams hem". (Han känner mig alldeles för väl) Otur för honom att Norge har världens bästa inredningsbutik att erbjuda, nämligen Kremmerhuset! Jag har besökt den butiken många gånger och 2 påsar har fått följa med mig därifrån.

http://www.kremmerhuset.no/

Jag är tillbaka i Karlstad 7 januari och då är det bannemej inte långt kvar tills vi flyttar in. Behöver jag säga att jag längtar? Har världens bästa sambo där hemma som håller ställningarna, idag fick jag sms om att han ska beställa badrumsinredningen. Härligt!! :)

Passar på att önska alla en god jul och ett gott nytt år också!! Kram Malin

lördag 18 december 2010

Fondvägg i badrum

Hej igen bloggen

Nu har fondväggen till badrummet kommit. Den ska alltså vara bakom badkaret, inne i "L:et".
Stenen heter Hafjell och är äkta skiffer.
Den skall impregneras minst en gång, kanske även två eller tre gånger faktiskt, för att mättas och få sin naturliga färgtoning. Den kommer alltså bli betydligt svartare än vad som visas på bilden.
Men visst är strukturen snygg, det blir så äkta och levande med riktig sten.
Det här tror vi så stenhårt på :)




Första räkningen från Fortum idag 3800 kr för 42 dagar, som hittat :)
Någonstans runt 16000 tror vi byggströmmen kommer att hamna på totalt, håller det sig under 16 lappar är det enligt kalkyl och mina beräkningar visar att det bör gå.
Just nu går det ungefär 80 kwh per dag i huset. Med abonnemangsavgift och överföringsavgift hamnar vi på ca 1,71 per kwh, fast själva elen är bunden till 1,01, det är sjukt mycket tillägg i elpriserna alltså... Nätavgift, årsavgift,  abonnemangsavgift och fan o hans moster.
Men men, 1,71*80*75(kvarstående dagar från 1/12) är 10200 kr.
10200+3800 =14 000 sådär har vi 2000 kr i marginal just nu.

Troligen kommer den ekonomiska baksmällan/felberäkningen (det sägs ju att det alltid kommer en sådan) någon annanstans än på just byggströmmen, men hittills har vi nog ändå koll på det får jag lov att säga.

Nej dags för mig att sova lite, så gonatt gonatt till er läsare och till min älskling i Norge;

Bara en vecka kvar nu tills du kommer hem ett par dagar. Längtar efter dig! Pusspuss <3

söndag 5 december 2010

Dags för en update

Hallå Bloggen!
I väntan på att Rangers - Senators ska börja så kommer här en update.  Nu har det hänt grejor nämligen, frågan är ju bara var jag ska börja :) Men vi tar det steg för steg.

Kakel och klinker är nu beställt.
Det blev ett tillval som blev nästan dubbelt så dyrt mot vad som ingår från LB-Hus. Men vi tror att det blir riktigt bra och då är det värt det. Vi valde uteslutande material från Konradssons, tyckte dom hade överlägset soritment och prisbild jämfört med CC Höganäs,

Så här valde vi, rum för rum:

Hall
Vi valde att förlänga klinkerytan i hallen ut till garderoben och förbi ingång till köket. I och med att ytan blev större så kunde vi här välja en 60x60 platta som heter Marte Grigio Egeo. En ljust beige/off white platta som vi tror skall göra hallen ljus, luftig och snygg.

Tvättstuga
Här tog vi en 20x20 platta i mörkgrå ton som heter Tina Antracit. Billigare än standardpriset för att få ned totalkostnaden lite.

Kök
I köket valde vi en annorlunda 30x60 platta som vi ska ha liggande bakom bänkskivan. Area Silver heter den och det tror vi verkligen på. BBM (kalelföretaget) hade aldrig satt denna platta i kök tidigare, men vi tror det blir riktigt snyggt. Jag hade nog helst velat ha en ännu gråare men det blev en lite kompromiss och en chansning, men det blir nog riktigt sjysst.

Bad
I badrummet valde vi en vit matt 30x60 till väggarna. Plattorna skall placeras stående med vit fog.
På golvet blir det Marte grigio Maggia 30x30. Vi hade gärna haft 30x60, men det blev inte helt bra med fallet för detta. I duschen blir det samma platta fast 15x15
Fondväggen i badrummet blir bakom badkaret "inne L:et". Här har vi köpt  äkta skiffer i ganska mörkgrå ton från kakeldax. När vi impregnerar den kommer den nästan att bli svart, men inte riktigt. Tror det kommer blir riktigt bra med en stenvägg där bakom badkaret.

WC/Dusch
På väggarna blir det högblank liggande 25x40, vit. På golvet blir det 30x30 Nero Acapulco, och samma platta fast 15x15 i duschen.
Som fondvägg i duschen blir det samma som på golvet, Nero Acapulco, fast stående 30x60, så att det blir som att golvet fortsätter upp på väggen så att säga :)


Hur går själva bygget då?
Jo, Per och Mattias jobbar på riktigt bra. De har flytspacklat golvet och skulle tippa på att de börjar lägga det till veckan. Dessutom har de satt upp delar av köket.
Här kommer lite bilder på det:







Och garaget......??
Jo här har det också hänt saker.
Det var för kallt för att göra klart klinkerläggningen, så det får vänta till våren. I stället har vi nu denna helg fokuserat på att få upp portöppnaren. Med stor hjälp av Martin och även lite hjälp av Jan lyckades vi idag finjustera det sista så nu har vi fjärrstyrd portmotor inkopplad och klar. Skööönt.


Möbler och sånt då....?
Jo då, det har vi också hunnit med att handla lite.
Köksgrupp Brännö från EM är beställd (Malin har lagt en bild på det tidigare tror jag).
Vi tog 4 stolar till köksgruppen, vi har ju 6 platser i matsalsbordet och det är ju där vi kommer sitta om vi skulle få besök någon gång (vi kan ju hoppas) :). Vill försöka hålla det luftig och öppet i köket också och inte packa in för mycket stora möbler där.

Uterumspartierna är också beställda, tror inte jag skrivit det va?
Det blev isolent S30 från Skånska Byggvaror, känns prisvärt och bra. Alla vi pratat med som handlat från dem har varit nöjda så det känns som ett bra val.


Det har väl hänt ytterligare lite smågrejor också, men det känns som att detta räcker som uppdatering för idag :)

Snart dags för nedsläpp!!
//Jesper