onsdag 24 november 2010

Dålig bloggtrafik

Hej alla bloggläsare. 

Vårt dåliga samvete har kickat in pga. vår undermåliga uppdatering här på bloggen. Vi inser att vi kanske inte kommer högst upp på bloggtoppen, men hoppas att några av er har tålamod att klicka in här då och då trots allt.

Faktum är dock att det inte händer så mycket på bygget just nu.
Inte ens snickarna har varit ute vid huset på en vecka... Det beror på att allting nu är färdiggipsat invändigt och att man inväntar isoleringen.
Elektrikern är klar med sitt jobb för den här gången och kommer inte tillbaka förrän någon vecka innan slutbesiktning.
Imorgon är det dock dags för isolering av taket, sedan ska fläktarna och avfuktarna få gå ett par veckor så att den sista fukten torkar ut. Det finns lite mörka partier i plattan som skall torka.

Inredningsleverans A (av A&B) har nu kommit, det innefattar t.ex. WC-armaturer, köksstommar, dörrkarmar och foder. Även denna gång var LB-Hus snabba med fakturan, tror inte ens att chauffören han lossa från flaket innan fakturan låg i brevlådan.
Det görs ju lite lyft vid varje delleverans, inget konstigt med det, men man småler lite varje gång. Det är som om man skulle lägga fakturan som en bilaga till en statusrapport på jobbet :)

Där som det hänt saker är i garaget, där har vi nu lagt klinker i förrådsdelen (mest brorsan men även viss insats vid kakelskäraren från undertecknad).
Tyvärr har vi inte kunnat fota det, då kameran var på annat håll, men vi ska "foga" till helgen och då lovar jag att det blir lite fotografering.

Det var väl allt för nu, vi lever, mår bra och betalar fakturor.

Over and out!

//Jesper

söndag 14 november 2010

3 månader

Glömde förresten att skriva att idag är det exakt 3 månader kvar tills det är v.7 och våran flytta-in-i-hus-vecka! Hoppas allt flyter på och att det inte blir något försening :-)

Godnatt! // Malin

Vi bockar av!

Vi kan bocka av fler saker från listan:

  • Vi har köpt alla spotlights som vi ska ha utvändigt, så nu är det bara att få upp dem! :-)
  • Det är färdigmålat i garaget!! Så när som på lite "pill" målning av fönster invändigt som ligger på min lott. Det är inget som är bråttom utan det kanske vi inte fixar förrän vid bor där.
  • Johan med grävmaskinen och pappa/svärfar har fixat till höjden på tomten. Det fattas lite bärlager (grus) mellan huset och garaget, men annars kan man se hur det kommer att se ut fram tills dess att det blir plattläggning i vår.
Tänkte visa er hur det ser ut nu efter denna helg ute vid huset..

Före:




Efter:

Gjorde tydligt för snickarna var "baracken" kan ställas imorgon bitti.. men de som skrev det kanske syftade på något annat :-)

Här har vi dem som ligger bakom förändringen, ni är grymma och guld värda! :-)

Imorgon ska vi åka och köpa klinkers till garaget och även ta ett besök hos BBM och spana på kakel/klinkers. Nu väntar sängen för några timmars skönhetssömn :-)

// Malin o Jesper

fredag 12 november 2010

Badrum badrum badrum..

Det har hänt mycket den senaste veckan, så tiden har inte riktigt räckt till. Det har blivit några sena kvällar spenderandes med ögonen i alla 20 kataloger vi har här hemma. Vi försöker klura ut vad vi vill ha för badrumsmöbler. Förra helgen i Nynäshamn spenderade vi flera timmar på Bauhaus, på Bauhaus i Barkarby hade de en riktigt stor och framförallt bra badrumsutställning. Så tack vare den tror jag vi snart kan sätta punkt och faktiskt beställa kommoder, blandare, handdukstork och allt annat som hör till ett komplett badrum.

I det lilla badrummet har vi valt en kommod ifrån Miller, som heter Miller Plaza. En matt svart kommod med ett riktigt stort och snyggt handfat ovanpå! :-)




I vårt stora badrum ska vi göra en speciallösning... Som vi skrivit om tidigare vill vi gärna få in ett dubbelhandfat där. Men centimeterna är knappa, så vi köper två vita kommoder från Temal. Bygger på en svart bänkskiva och ovanpå den blir det två runda tvättställ från Miller. Hoppas på att detta blir en succe, vad tror ni? :-) Någon erfarenhet utav Miller eller Temal?




Sen fick vi lite bråttom med allt som ska beställas och väljas då jag (Malin) ska åka iväg till Norge med jobbet och jobba där en månad. Kommer bli riktigt kul och givande men samtidigt innebära lite stress och panik över huset. Så nu har vi 3 veckor på oss att skicka in beställningen på badrummen, få fingern ur och beställa bänkskiva till köket och slutligen kakel och klinkers (och säkert en massa annat som jag inte har koll på).

Vi känner oss mer säkra på hur vi vill att badrummen ska se ut, färg på kakel och storlek. Därför känns det som att det kan bli lite lättare och förhoppningsvis gå lite snabbare :-)

// Malin o Jesper

onsdag 3 november 2010

Dagens arbete och lite bilder innefrån

Hallå bloggen!

Ytterligare ett antal timmar har spenderats ute vid huset.

Idag har jag gjort en liten ram till vindsluckan på baksidan av garaget. Luckan är egentligen bara till för isolering, vi ska inte ha någon direkt förvaring däruppe. Det blev inte helt bra att såga ut luckan utifrån (hade varit lättare innefrån), så vi fick sätta en liten ram runt. Men med lite färg på så duger det, gaveln vätter ju bara mot skogen.

 

 
Dessutom har tätningslisten vid garageporten monterats. Blev mycket bra och nu sluter det helt tätt, vilket ju är bra i höstrusket.



Förrådsdelen av garaget är nu även färdigmålad invändigt, endast smygarna skall strykas en gång till, sedan är det klart för klinker.

Dessutom har jag med fin hjälp av snickarna förberett lite plyfa mellan reglarna för att fästa eventuella inbyggnadshögtalare i. Inte säkert att vi ska ha inbyggnadshögtalare ens, men nu är kabel dragen och det är förberett med plyfa bakom, så det är bara att trycka dit dem om det blir aktuellt.
Här emellan sitter det nu plyfa, bilden togs lite tidigare.

I huset händer annars inte så jättemycket just nu.
Snickarna håller på att gipsa taket och elektrikerna drar kablar.
Bjuder på ett par bilder i varje fall:

 Ingång till klädkammare och badrum




Utsikt från TV-rum/allrum till uterummet.

Det var allt för nu, i helgen blir det en tur "hem" till Nynäshamn, och på fredagen så passar vi på att under resans gång stanna till djupdyka lite i utbudet av:
  • Badrumsinredning
  • Kakel/Klinker
  • Bänkskivor
  • Hemelektronik
Det var allt för nu.
Ha dä gött, som vi säger här i Värmland! :)

//Jesper