måndag 24 maj 2010

Klart för att sätta spaden i backen!

Idag har vi varit på byggsamrådsmöte på kommunen!
Det gick helt enligt plan och vi fick OK på att sätta spaden i backen på direkten.

Vi måste dock skicka in lite olika dokument kring energiberäkningar och grundkonstruktion, men det har vi inte fått från LB-Hus ännu.
Vi är ju lite tidigt ute, men det beror ju på att vi skall göra förarbetet till grunden själva och det tänkte vi göra samtidigt som vi gjuter husgrunden till garaget, så därför var det lite bråttom från vår sida.

Förhoppningsvis så tar vi första spadtaget inom en snar framtid :)

//Malin o Jesper

torsdag 20 maj 2010

Det händer grejor!

Hej igen!

Nu har vi äntligen fått vårt uppdaterade bygglov för den bredare garagemodellen, så nu är det bara att avropa garaget omedelbart och hoppas vi får levererans i v.29 som planerat! :)

Men om vi får leveransen då, så vore det ju bra om grunden var klar... Därför måste vi fort som f-n försöka få till ett sk. byggsamrådsmöte med vår kvalitetsansvarige och kommunen, där dom ger oss klartecken att börja bygga.
Men innan vi kan sätta spaden i backen så måste även huset sättas ut mer exakt på tomten. Det skall en kille på Sweco fixa åt oss och det känns riktigt bra tycker jag, de verkar ha koll på läget.
Därefter är det följande vår & sommar projekt som gäller:
  • Flytta diket på tomten ca 2-3 m bakåt (söderut)
  • Dra in vatten och avlopp
  • Grusa uppfarten framför hus och garage så vi smidigt kommer in med all utrusnting
  • Börja med själva garagegrunden.

En annan rolig grej som är på gång att vår nya bil är på ingång. Såg den stod hos Lecab igår kväll.
Det blir uthämtning den 1/6, först skall den reggas in, tvättas och justeras lite....

Jag kan bjuda på två smakprov:





//Jesper

onsdag 12 maj 2010

Uppdatering om ingenting..

Här händer det inte mycket, men det är kul att se att det är folk som tittar in ändå :-) Vi väntar fortfarande på det uppdaterade bygglovet, och det verkar som att vi får vänta någon vecka till. Vi lovar att vi meddelar här när det händer något nytt på hus-fronten.

Nu blir det filmkväll, känns som om det är höst ute med regnet smattrande mot fönstret!

tisdag 4 maj 2010

Väntan..

Vi väntar fortfarande på det uppdaterade bygglovet för garaget, vi hoppas att vi kan få det i början av nästa vecka. Garaget ligger dock redan i kön för tillverkning, så det ska inte vara någon fara med försening där, utan vi kommer ha det levererat till sommaren om allt går som det ska.

Det som däremot börjar bli lite tight är att när bygglovet väl är klart så ska kommunen göra en mer exakt utsättning av vår tomt (det vi gjorde förra helgen var ju bara en grovutsättning). Därefter ska vi ha ett byggstartsmöte där vi får OK på att börja bygga. Nästa steg efter det är att dra in vatten och avlopp innanför tänkt kantbalk och därefter ska vi gjuta grunden för garaget.

Som det ser ut nu så är det 11 veckor tills dess att vi ska resa garaget, så visst kan man säga att det börjar dra ihop sig.
Vi ber till kommunen att skynda sig :-)

// Malin & Jesper